Global Mapper

Anasayfa» Sistem» Yazılımlar» Global Mapper
Global Mapper Decorative Banner


Global Mapper, CBS sektörüne hem yeni başlayanlar için hem de tecrübeli kullanıcılar için dünya üzerinde bulunan birçok vektör ve raster dosya formatını destekleyen bir görüntüleyicinin yanında bu verilerin birçok formata dönüştürebilmesine, düzenlenmesine ve çıktı alınabilmesine ayrıca GPS ile takip yapılabilmesine olanak sağlayan bir yazılımdır.                             

         GLOBAL MAPPER v24 Yazılımının En Son Sürümünü İndirmek için TIKLAYINIZ:          

  • Düşük maliyetli ve kolay kullanımlı CBS çözümü
  • 250 üzerinde mekansal veri formatının desteklenmesi - Desteklenen Veri Formatları için TIKLAYINIZ:
  • Gelişmiş opsiyonel LiDAR Modülü
  • Yeni araç çubuğu ile GeoCalc kütüphanesinin gücünü kullanabilme
  • Daha önce Global Enerji Mapper içinde bulunan tüm özellikleri içermesi
  • Gelişmiş işlem için opsiyonel LiDAR Modülü
  • Eşsiz ve ücretsiz teknik destek






                    

Global Mapper sadece bir araç olmayıp; mesafe ve alan hesaplamaları, raster birleştirme, yumuşatma, spektral analiz, yükseklik sorgulama, görüş hattı hesaplamaları, kes-dolgu hacim hesaplamaları yanı sıra görüntü geometrik düzeltme, yüzey verisinden kontur üretimi, görünüm analizi, havza sınırlarının çizilmesi, 3B nokta verisinin üçgenlenmesi ve gridlenmesi, deniz seviyesi yükselme modellemesi gibi gelişmiş yeteneklere sahip ve en son sürümü Global Mapper 24 olarak yayınlanan ve bugüne kadarki en gelişmiş Global Mapper sürümüdür.

Global Mapper 24 Yenilikler:

  • Bir görüntü katmanının rengini yüklü başka bir görüntü katmanınınkiyle eşleştirmek için histogram eşleştirmesi gerçekleştirin.
  • 3B görüntüleyici artık vektör özelliklerinin harmanlanmış saydamlık ve alanlardaki deliklerle oluşturulmasını destekliyor.
  • Yol Profili koridoru içindeki 3B noktaları oluşturma yeteneği eklendi.
  • Tek bantlı görüntüleri tek bir çok bantlı raster katmanında birleştirin.
  • Yeni ok öğesi türüyle Harita Düzenleri′ne oklar ve çizgiler ekleyin.
  • Yeni kontrast ayar modları, gelişmiş raster görüntü normalizasyonu için "Histogram Eşitleme" ve "Doğrusal (Özel Esneme)"
  • Karmaşık faz/genlik değerlerini kullanan SAR TIFF dosyaları ve 12B ASCII model dosyaları dahil olmak üzere yeni dosya formatlarını yüklemek için destek eklendi

            


MangoMap Uzantısı
Blue Marble ve Mango arasındaki işbirlikçi bir geliştirme çabasının sonucu olan bu uzantı, Global Mapper kullanıcılarının MangoMap aboneliğini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmasını ve meslektaşları, müşterileri veya seçmenleriyle paylaşmak için çevrimiçi haritalar yayınlamasını sağlar. 

Global Mapper Mobile 
Global Mapper Desktop ın piyasaya sürülmesiyle birlikte, iOS ve Android için popüler Global Mapper Mobile uygulamasının yeni bir sürümü kullanıma sunuldu. Sürüm, gelişmiş bir arayüz, çevrimiçi veri akışı, özellik arama ve gelişmiş mobil haritalama araçlarına sahip yeni bir Pro sürümü içerir. 

Geliştirilmiş Vektör Katmanı Atama

Vektör veri oluşturma ve yönetimi, nesneleri uygun katmana atamak için eksiksiz bir seçenekler kümesi sunan her vektör iletişim kutusuyla önemli ölçüde iyileşmiştir.

Zaman içinde bir dizi katman animasyon yeteneği

GIS analizi genellikle zaman içindeki değişimin analizini içerir. Global Mapper v21 deki yeni bir görselleştirme aracı, bir katman sırasını zamanlanmış veya anahtar kareli animasyon olarak görüntülemek için araçlar sunar.

Gelişmiş özellik etiketi oluşturma ve yönetimi

Global Mapper ın kartografik kabiliyetindeki büyük bir gelişmeyi temsil eden etiketleme işlevi şimdi, etiketlerin hızlı ve kolay bir şekilde taşınabileceği, düzenlenebileceği veya silinebileceği ayrı bir etiket katmanı oluşturma seçeneğini içerir.

Yeni Esnek Arayüz

Global Mapper 19 un piyasaya sürülmesi ile birlikte , uygulamanın tüm alanlarında geniş kapsamlı yeni özellikler ve işlevlerin eklenmesini sağlamıştır. Uzun zamandır kullananlar için en göze çarpan değişim, arayüz yeni bir logo ve güncellenmiş düğme grafikleri ile birlikte tamamen yeniden tasarlanmıştır. Araç çubukları, kritik işlevlere daha verimli erişim sağlamak için yeniden düzenlenmiş olup her araç çubuğu, artık her bir kullanıcının gereksinimlerini yansıtacak şekilde düğmeler ekleyerek veya kaldırarak özelleştirilebilir haldedir. Ayrıca araç çubukları, gerekirse ana harita penceresinin yan veya altına sabitlenebilir.

Bu ana sürüm 3B verilerle çalışmak için birçok önemli güncellemeler ve yeni araçlar içermektedir. Bu sürüm ayrıca önemli ölçüde geliştirilmiş proses hızları ve yeni grafik/çizelge araçları sunmaktadır.

Arazi Analizi ve 3D Veri İşleme

Global Mapper ın kullanıma hazır analiz fonksiyonları, arazi örtüsünü ve saha modeli çizme, havza çizimi, hacim ölçümü ve kesme ve dolgu optimizasyonu, raster hesabı, özelleştirilmiş gridleme ve arazi oluşturma, kontur üretimi ve çok daha fazlasını içermektedir.

Bu güçlü analiz araçlarını tamamlamak, basit ve sezgisel çizimden görüntü geometrik düzeltme ve vektörizasyona kadar her şeyi sunan tam bir raster ve vektör veri oluşturma ve düzenleme fonksiyonları mevcuttur.

Tam Aralıklı 3B Görüntüleyici

İşlevsel olarak, Global Mapper en önemli gelişmeleri 3B Görüntüleyicide uygulanmıştır. Herhangi bir 3B veri kümesini veya nokta bulutunu yüklediğinizde , oluşturma performansının önemli ölçüde geliştirildiğinin hemen fark edileceğini söylebiliriz. Bu sonsuz görüntüleme işlevi, gerçekten çarpıcı 3B veri görselleştirmelerinin oluşturulmasını sağlar ve en geniş havadan veya karasal nokta bulutu veri kümesiyle bile çalışarak 3B ortamında doğal olarak çalışma olanağı sağlar.

Bu sürüm hem Global Mapper hemde Lidar modülü içinde çeşitli güncellemeleri kapsamaktadır.Bu güncellemeler, 2B ve 3B görüntüleyici arası link kurma, kullanıcıların bir görüntüleyici üzerinde kaydırma, yakınlaştırma ve vektör verisi ekleme işlemi yaptığında diğerinde otomatik olarak güncelleme yapması gibi özellikleri de kapsamaktadır. Bu özellik, Global Mapper 19 sürümünde geliştirilen 3B Görüntüleyici üzerindeki birçok özellikten biridir.

Ayrıca, 3B Görüntüleyici ile artık kullanıcılar yüksek çözünürlüklü uçuş simulasyonlarını birçok gökyüzü modeli arasından seçip kaydedebilme özelliğine sahiptirler. Canlı GPS verileri de ayrıca 3B Görüntüleyici üzerinde gerçek zamanlı olarak görülebilmektedir. Global Mapper 19 sürümü, çoklu çekirdeği daha efektif kullanabilmesinden dolayı büyük boyutlardaki veriler ile yapılan proseslerde daha hızlı sonuçlar elde edebilmektedir. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan Lidar Modülü ile Lidar nokta bulutu verilerini otomatik sınıflandırma, bina ve ağaçlar için özellik çıkartımı (feature extraction) prosesleri kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Global Mapper Genel Özellikler:

  • Mekansal Uygulamalar
  • 3D Veriler
  • Veri Alma / Verme
  • Mekansal Veritabanı Desteği
  • LiDAR Nokta Bulutları
  • Çevrimiçi Verilere Erişim
  • Google Earth Desteği
  • Görüntü Düzeltme
  • Coğrafi Kodlama
  • Grafik Yöneticisi
  • Sayısallaştırma
  • Vektör Oluşturma
  • Komut
  • Arazi Analizi
  • Veri işleme
  • GPS Takip
  • Harita Baskı ve Web Yayıncılığı
  • Raster Hesaplayıcı

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Global Mapper Decorative Banner

Lidar Modülü Genel Bakış:

Global Mapper Lidar Modülü, çok sayıda gelişmiş lidar işleme aracı sağlayan ve karasal veya havadan lidar ve diğer nokta bulutu veri kümelerini kullanan veya yöneten herkesin sahip olması gereken, Global Mapper a isteğe bağlı bir eklentidir. Global Mapper Lidar Modülü, yazılımın standart sürümüne gömülüdür ve uygun bir lisans dosyası veya sipariş numarası kullanılarak etkinleştirilir.

Lidar Modülü (Pro) 24 Yenilikler:

  • Komut Dosyası Oluşturucu aracı, Genel Eşleyici Komut Dosyası oluşturmak için arabirim aracılığıyla gerçekleştirilen işlemleri kaydeder.
  • Analiz aracı kurulum iletişim kutularındaki yeni "Komut Dosyasını Kopyala" düğmesi, kullanıcıların panolarına kopyalanan geçerli arabirim ayarlarını yansıtan komut dosyası komutunu almalarını sağlar.
  • Variogramlar oluşturmak, jeoistatistiksel analiz gerçekleştirmek ve noktalardan ve nokta bulutu verilerinden sürekli değerleri modellemek için Kriging aracı.
  • Birden çok Global Mapper Mobil Paketindeki değişiklikleri birleştirmek için Mobil Veri Yönetimi aracı seçenekleri, birden fazla saha veri toplayıcısından gelen iş kombinasyonunu kolaylaştırır.
  • Lidardan Swath Ayırma Görüntüleri oluşturmak için yeni bir araç.
  • NVIDIA GPUlara (CUDA desteği) sahip makinelerde işlemi önemli ölçüde hızlandırmak da dahil olmak üzere çekirdek Piksellerden Noktalara işleme iyileştirildi.
LiDAR Modülünde sunulan temel işlevler şunları içerir:
Üst üste binen drone veya İHA tarafından toplanan görüntülerden yüksek yoğunluklu nokta bulutu, 3B ağ ve orto görüntü oluşturmak için Pikselden Noktaya aracı
Seçili LiDAR noktalarından 3B Meş oluşturma
Temel düzenleme ve analiz işlevlerine kolay erişim için kullanışlı bir LiDAR Araç Çubuğu
DSM veya DTM üretimi için birden fazla ızgara seçeneği
Bir milyar veya daha fazla nokta içeren nokta bulutu dosyalarını yükleme yeteneği
Binayı, zemini, bitki örtüsünü, güç hatlarını, şebeke direklerini ve gürültü noktalarını tanımlamak ve sınıflandırmak için otomatik nokta sınıflandırma araçları
Otomatik olarak 3B binalar, ağaçlar, elektrik direkleri ve elektrik hatları oluşturmak için özellik çıkarma işlevi,
Nokta bulutunu dikey bir perspektifte görüntülemek ve düzenlemek için Global Mapper Hat Profil aracını kullanarak kesitsel işleme
Dikey profil işlevini kullanarak 3D Sayısallaştırma veya özel özellik çıkarma
Hatalı veya gereksiz noktaları verimli bir şekilde kaldırmak için gelişmiş filtreleme seçenekleri
Diğer noktalara veya çizgi özelliklerine tecavüz eden belirli bir sınıfın noktalarını tanımlamak için yakınlık sorgu işlevi
Gürültü noktalarının özelleştirilebilir tanımlanması ve yeniden sınıflandırılması
İki nokta bulutu katmanını karşılaştırırken önemli ölçüde kayan noktalar içeren yeni bir katman oluşturan bir nokta bulutu değişiklik algılama aracı
İş akışını kolaylaştırmak için LiDAR komut dosyası komutları
Altta yatan görüntülerden veya ızgaralı bir katmandan nokta renklendirme
Yer kontrol noktalarını kullanarak nokta bulutu yüksekliklerini düzeltmek için bir LiDAR QC aracı
Sınıflandırma, yoğunluk, yükseklik, RGB ve nokta yoğunluğu dahil olmak üzere çoklu nokta bulutu görselleştirme seçenekleri
LiDAR istatistiklerini bildirme desteği
Değişken 3B inceltme dahil nokta bulutu inceltme
En yaygın nokta bulutu formatlarını içe ve dışa aktarma desteği
NDVI veya NDWI ızgarası oluşturma seçeneğiyle birlikte NIR (yakın kızılötesi) nokta nitelikleri desteği
Görüntüleme ve analiz hızını artırmak için LiDAR sıralama optimizasyonu.
Lidar Modülü Genel Özellikler:
  • Üst üste binen drone veya İHA tarafından toplanan görüntülerden yüksek yoğunluklu nokta bulutu, 3B ağ ve orto görüntü oluşturmak için Pikselden Noktaya aracı
  • Seçili LiDAR noktalarından 3B Meş oluşturma
  • Temel düzenleme ve analiz işlevlerine kolay erişim için kullanışlı bir LiDAR Araç Çubuğu
  • DSM veya DTM üretimi için birden fazla ızgara seçeneği
  • Bir milyar veya daha fazla nokta içeren nokta bulutu dosyalarını yükleme yeteneği
  • Binayı, zemini, bitki örtüsünü, güç hatlarını, şebeke direklerini ve gürültü noktalarını tanımlamak ve sınıflandırmak için otomatik nokta sınıflandırma araçları
  • Otomatik olarak 3B binalar, ağaçlar, elektrik direkleri ve elektrik hatları oluşturmak için özellik çıkarma işlevi,
  • Nokta bulutunu dikey bir perspektifte görüntülemek ve düzenlemek için Global Mapper Hat Profil aracını kullanarak kesitsel işleme
  • Dikey profil işlevini kullanarak 3D Sayısallaştırma veya özel özellik çıkarma
  • Hatalı veya gereksiz noktaları verimli bir şekilde kaldırmak için gelişmiş filtreleme seçenekleri
  • Diğer noktalara veya çizgi özelliklerine tecavüz eden belirli bir sınıfın noktalarını tanımlamak için yakınlık sorgu işlevi
  • Gürültü noktalarının özelleştirilebilir tanımlanması ve yeniden sınıflandırılması
  • İki nokta bulutu katmanını karşılaştırırken önemli ölçüde kayan noktalar içeren yeni bir katman oluşturan bir nokta bulutu değişiklik algılama aracı
  • İş akışını kolaylaştırmak için LiDAR komut dosyası komutları
  • Altta yatan görüntülerden veya ızgaralı bir katmandan nokta renklendirme
  • Yer kontrol noktalarını kullanarak nokta bulutu yüksekliklerini düzeltmek için bir LiDAR QC aracı
  • Sınıflandırma, yoğunluk, yükseklik, RGB ve nokta yoğunluğu dahil olmak üzere çoklu nokta bulutu görselleştirme seçenekleri
  • LiDAR istatistiklerini bildirme desteği
  • Değişken 3B inceltme dahil nokta bulutu inceltme
  • En yaygın nokta bulutu formatlarını içe ve dışa aktarma desteği
  • NDVI veya NDWI ızgarası oluşturma seçeneğiyle birlikte NIR (yakın kızılötesi) nokta nitelikleri desteği
  • Görüntüleme ve analiz hızını artırmak için LiDAR sıralama optimizasyonu.


     Automatic Reclassification of Powerlines    Terrian painting with the Lidar Module


Düşük Maliyetli LiDAR İşleme

Global Mapper LiDAR modülündeki gelişmiş LiDAR analizi ve düzenleme işlevi, benzer uygulamalardan önemli ölçüde daha düşük bir fiyata sunulur. Bu modülü etkinleştirmenin maliyeti, ağ, kurumsal ve akademik kullanım için esnek lisanslama seçeneklerine sahip Global Mapper ın bir kopyasını satın alma maliyetine eşittir. Daha fazla bilgi için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.