NİK Sistem

Anasayfa» NİK Sistem

NİK Sistem, NİK İnşaat Ticaret Ltd. Şti. firması içinde Uzaktan  Algılama konusunda faaliyet gösteren bir bölümdür. NİK Sistem 1996 yılından günümüze ürün portföyünü arttırarak, Uzaktan Algılamanın hemen hemen tüm uygulamalarına yönelik çok çeşitli ürünlerin temsilciliğini yapmaktadır. Çeşitlilik açısından Türkiye`nin en geniş uydu görüntüleri portföyüne sahip NİK Sistem, ayrıca ürünleri ile ilgili olarak her türlü teknik desteği de sağlamaktadır. Detaylar için lütfen Uydu Görüntüleri bölümünü ziyaret ediniz.

Nik Sistem, Global Mapper CBS yazılımı distributörlüğü yanında Türkçe sürümünü de hazırlamaktadır. Bunun yanı sıra, jeolojik modelleme ve jeofizik verilerin işlenmesi için kullanılacak yazılımların da temsilciliğini yapmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen Yazılımlar bölümünü ziyaret ediniz.

Günümüzde uzaktan algılamanın uçaktan yapılan uygulamalarına ilgi artmış olup bu beklentiyi karşılayabilecek dünyaca tanınmış ürünlerin Türkiye temsilciliğini Nik Sistem almış bulmaktadır. Uzaktan Algılamanın yersel ayağını oluşturan Spektrarodyometreler için çözümlerimiz ile hava kameraları ve Lidar çözümlerimiz için lütfen ilgili bölümleri ziyaret ediniz.

NİK Sistem Servisler bölümünde; şirketimizin Uzaktan Algılama projelerinde vermiş olduğu servisleri bulabilirsiniz.

Uydu Görüntüleri
Firmamız yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’nin en geniş uydu görüntüsü satış portföyüne sahiptir. Sitemizde birçok ticari gözlem uydularına ait bilgileri bulabilirsiniz.  NiK Sistem bunlardan bir çoğunun doğrudan distribütörü/satıcısı konumunda olup diğerlerinide yetkili satıcılarından temin edebilmektedir.

Yazılımlar
Şirketimiz GlobalMapper yazılımı yetkili satıcısı olup, bu yazılımın kullanım kursunu da vermektedir.

GeoModeller yazılım, jeolojik modelleme yazılımı olup, şirketimiz Türkiye distribütörlüğünü yapmaktadır.





Spektrometreler
ASD Spektrometreler, genellikle değişik tipteki malzemelerin spektral ölçümleri için kullanılmaktadır. Uzaktan algılama, bitki sağlığı, mineralojik analizler, hububat ve tahıl analizleri, toprak analizleri, su analizleri gibi bir çok uygulama alanları bulunmaktadır. Türkiye, Azerbeycan, Gürcistan, Irak ve Ürdün için tek yetkili satıcı olan firmamız aynı zamanda sertifikalı kurslarda düzenlemektedir.
LEICA Hava Lidar & Optik
Şirketimiz LEICA Hava Kamera ve Lidar çözümlerinin yetkili satıcısı olup, ürünlerimiz ile ilgili bilgiler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.  

       
Hiperspektral Kameralar
Hiperspektral Hava kameralarında öncü ITRES firmasnın tüm ürünleri ile servisleri için şirketimiz Türkiyedeki tek yetkili firmadır.

Servisler
NİK Sistem, ASD Spektrofotometre ile örneklerinizin spektralarının oluşturması, ITRES firmasının hiperspektral kameralarının kiralanması ve proje yürütülmesi konularında destek vermektedir.





Uydu Yer İstasyonları
Kişisel yer kontrol istasyon ve terminalleri, yer gözlem uyduların tarafından çekilen görüntülerin alındığı, saklandığı, işlendiği partnerimiz Scanex tarafından üretilen anten sistemleridir.







• Kurslar
NİK distribütörü olduğu ASD cihazı kullanımı  kursu ve Global Mapper Eğitim Kursu sağlamaktadır.
Ayrıca, yeterli sayıda istek olduğu takdirde, uydu Görüntüleri ve uygulamarı hakkında kursta düzenlenmektedir.