NİK Sanat

Anasayfa» NİK Sanat
NİK SANAT atölyesi, profesyonel olarak sanat bilgisine sahip olmak isteyenler, hobi olarak boş zamanlarını değerlendirmek isteyen kişiler yanında, güzel sanatlar akademilerine hazırlananlara ve meslek alanlarında kendilerini geliştirmek isteyenlere, sanat hakkında yeni arayışlar gerçekleştirmek isteyenlere uzman eğitmenler eşliğinde kendilerini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Bu amaçla resim ve uygulamalı sanat atölye çalışmaları, workshoplar, seminerler, düzenlenmektedir. Hobi amaçlı resim, güzel sanatlara hazırlık atölye dersleri isteğe göre verilmektedir.

Sanat Atölyesi

Resim teknikleri olarak, desen, lavi, guaj, suluboya, pastel ve yağlıboya uygulama seminerleri verilmektedir.
Uygulamalı el sanatları çalışmalarında kumaş boyama, ahşap boyama, metal rölyef, ebru ve batik seminerleri düzenlenmektedir.
Latin dans kursları tango, salsa, cha cha, merengue ve rumba gibi danslar uzman eğitmenler aracılığı ile öğretilmektedir.
Spikerlik, etkili konuşma, diksiyon ve beden dili kursları ile bireysel olarak kendini ifade etmek profesyonelliğini yakalamak amaçlanmaktadır.

Ayrıca NİK SANAT sergi salonunda, isteyen sanatçılara çalışmalarını sergileme imkanı sunulmaktadır.

Müze Proje Atölyesi

1990 yılından bu yana, MSB, Genel Kurmay Başkanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, Milli Saraylar, Özel Müzeler, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelere danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bir çok müze kuruluş projeleri hazırlanmıştır. Müzecilik alanında seminerler, konferanslar düzenlenmektedir. Müze teknolojik gelişimine yönelik, üç boyutlu gösterim, arşiv, sergileme, sunum teknikleri, planlama, yönetim restorasyon, renovasyon ve rehabilitasyon projeleri hazırlanmaktadır.
Dünya sanat tarihi teorik dersleri ile Roma, Gotik, Rönesans, Romantizm, Realizm ve Modern Sanatın gelişimi görsel malzemelerle aktarılmaktadır.
Atölye çalışmaları, sergiler, kültürel ve sanatsal geziler düzenlenmektedir.