Uzaktan Algılama Proje Danışmanlığı

Anasayfa» Sistem» Servisler» Uzaktan Algılama Proje Danışmanlığı

NİK Sistem, 1996 yılından günümüze çok çeşitli uyduların distribütörlüğü yapmaktadır. Çok çeşitli uydu verileri ile çalışma, bunların sağladığı verilerin özellikleri, sipariş ve yeni çekimlerin proğramlanması gibi bazı özellikleri yanı sıra bu verilerin kullanım alanları hakkında da büyük bilgi birikimine sahiptir.

Ayrıca, birçok proje için farklı uydu görüntüleri temin etmiş ve bunların çeşitli proseslerini gerçekleştirmiştir. Bunlar arasında; Afyonkarahisar Valiliği, Çanakkale Tarım İl Md., Denizli Valiliği, Isparta Valiliği, Çevre Bakanlığı, Urfa Tarım İl Md ve bir çok il-ilçe belediyesi, maden arama şirketleri ve çok sayıda kuruluş.

NİK Sistem, Uydu görüntüleri bölümünde tanıtımı yapılan tüm uydu görüntülerinin bir çoğunu doğrudan temin edebilmekte, uygun olanların yeni çekim proğramlamalarını gerçekleştirebilmektedir.

Uzaktan algılama içeren bir çok projede, kullanılması düşünülen uydu görüntülerinin özellikleri doğru olarak bilinmediği zaman projelerde aksamalar olmaktadır veya istenilen sonuçlar elde edilememektedir. Şirketimiz gerek proje aşamasında, gerekse proses aşamasında hangi uydu görüntüsünden faydalanılması gerektiğine veya nasıl proses edilmesine karar verilemediğinde, danışmanlık hizmeti vermektedir.

Şirketimizin uzmanlık konusu olduğu alanların dışında kalan prosesler ve projeler ile ilgili olarak, yurtiçi veya yurtdışı uzman kuruluşlardan servis sağlanabilmektedir.