HISUI


HISUI, Japon Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) tarafından geliştirilen bir hiper hiperspektral görüntüleme sistemidir.

HISUI ISS′in misyonu, hiperspektral uzaktan algılama için tam ölçekli uygulamalar geliştirmek için gerekli verileri elde etmektir.

HISUI çekim alanı, optik tasarım kısıtlamaları ve mevcut iki boyutlu dedektörler nedeniyle dardır. HISUI bir yansıtıcı teleskop yanında görünür ve yakın kızılötesi bölge (VNIR) ve kısa dalga kızılötesi bölgesini (SWIR) kapsayan iki  sensörden oluşmaktadır. Her sensör bir ızgara ve iki boyutlu bir dedektörden oluşur.

HISUI veri tipleri: 

Seviye Açıklama
Seviye 0 Ham Veri
Seviye 1A Tüm radyometrik kalibrasyon katsayılarına sahip ham DN veri. Uzamsal yeniden örnekleme uygulanmaz.
Seviye 1R Atmosfer üstü spektral radyans verisi. Uzamsal  yeniden örnekleme uygulanmaz.
Seviye 1G Geometrik olarak düzeltilmiş / ortorektifiye edilmiş atmosfer üstü spektral radyans verisi. Paralaks düzeltmesi ve kilit taşı özelliği dikkate alınır. VNIR ve SWIR arasında spektral süreklilik göz önünde bulundurulur.
Seviye 2G QA bilgisi ile L1G den üretilen atmosferik olarak düzeltilmiş yüzey spektral reflektans verisi. Bu araştırma amaçlı bir veri olup henüz onaylanmamıştır.

 

Daha fazla bilgi içinn : https://ssl.jspacesystems.or.jp/en_project_hisui/?doing_wp_cron=1582525983.3856370449066162109375


HISUI alanı, optik tasarım kısıtlamaları ve mevcut iki boyutlu dedektörler nedeniyle dardır. HISUI bir yansıtıcı teleskop ve görünür ve yakın kızılötesi bölgeyi (VNIR) ve kısa dalga kızılötesi bölgesini (SWIR) kapsayan iki spektrometreden oluşur.
Her spektrometre bir ızgara ve iki boyutlu bir dedektörden oluşur.

HISUI TEKNİK ÖZELLİKLER:

Uzamsal Çözünürlük

20m (cross-track) x 30m (along track)

Çerçeve Genişliği

20km (400 km yükseklikte)

Spektral Kapsam

0.4 – 2.5 µm

Spektral Çözünürlük

10nm (VNIR), 12.5nm (SWIR)

Band Sayısı

185

SNR (Sinyal gürültü oranı)

>450 at 620nm, >300 at 2100nm

Dinamik Aralık

12 bit

Günlük maksimum veri miktarı

690 GB/gün